<< Tillbaka

Fagerhults by

S_300_166_nedregarden
S_60_33_nedregarden S_60_33_lillastugan S_60_33_karinsstuga

Pris:
1/6 – 31/8: småstugorna SEK 3500, Nedre gården SEK 4000.
Övrig tid: småstugorna SEK 3000, Nedre gården SEK 3500.

I priset ingår tillgång till grill, bastu, tvättstuga, roddbåt, kanot och cyklar.

Motorbåt finns att hyra. SEK 300 för halv dag, 500 för hel dag, plus bensinkostnader.

E-post: bulle.davidsson@gmail.com

Mobiltelefon: 070 571 25 20

Hemsida: www.fagerhultsby.se/

Kontakt:
Bulle Davidsson, 070 571 25 20, bulle.davidsson@gmail.com

Vägbeskrivning:
Ca. 10 km öst om Horn, tag av vänster på en grusväg och fortsätt ungefär 2 km.

Byn består av två bondgårdar, Övre gården och Nedre gården. Ladugårdarna är gamla, den äldsta delen från 1600-talet. Förutom de två mangårdsbyggnaderna finns här också två mindre stugor. Alla hus har värme, kök med elspis och kyl/frys samt badrum med wc.

Våra stugor

Samtliga hus har elvärme, rinnande varmt och kallt vatten, badrum med wc och dusch, kök med elspis och kyl/frys.

Lilla stugan
Lilla stugan har ett allrum med köksdel och ett badrum på nedervåningen. Övervåningen består av ett enda rum med plats för upp till sex bäddar.

Nedre gården
Nedre gården är ett rymligt hus. På bottenvåningen finns vardagsrum med kakelugn och gammalt rejält bondkök på bottenvåningen. Där uppe finns ett stort sovrum med braskamin och ett mindre sovrum med rörspis. Man kan sova 6-8 personer här.

Karins stuga
Karins stuga heter så efter en kvinna som bodde här i nästan hela sitt liv. Hos Karin finns på bottenvåningen ett litet men välutrustat kök med vedspis och gammal spiskåpa, badrum och vardagsrum. En trappa upp finns ett sovrum med öppen spis och två sköna sängar. I köket finns vedspis, elspis med fläkt och kyl/frys. I vardagsrummet bäddsoffa, matgrupp, radio och TV.

 

Fiske
I den lilla sjön rakt nedanför stugorna, Fagerhultegöl, går det bra att fiska. Här finns mest mört, abborre och gädda. Fiskekortet kan du köpa av oss och det gäller också i den större sjön Hallången tre km bort. I den större sjön Åsunden 5 km från Fagerhult finns även bland annat gös, lake, braxen och siklöja.

I Fagerhultegöl finns kanot och roddbåt. En motorbåt finns att hyra för turer på Åsunden. Halvdag 300 kr, heldag 500 kr, plus bensinkostnad.