Kontaktfamilj/kontaktperson

Har du tid och känner engagemang för andra?

  • Lever du själv i en trygg och stabil livssituation?
  • Vill du hjälpa barn, ungdomar eller vuxna så att de, genom ditt stöd, får möjlighet att använda sina egna sina resurser på ett bättre sätt?
  • Vill du hjälpa till att bryta isolering och få en rikare fritid?

Då kanske du vill vara kontaktperson eller kontaktfamilj. En kontaktperson är en människa som ställer upp för en annan, som en vän. Ni gör olika aktiviteter tillsammans på fritiden, som att t.ex. gå på bio, fotboll eller göra en utflykt. Ni kanske tar en promenad, en fika eller pratar en stund.

En kontaktperson kan ge stöd och hjälp och inspiration att pröva nya saker. Det viktigaste är att ni trivs tillsammans och finner gemenskap.

Att vara kontaktperson/kontaktfamilj  är ett arvoderat uppdrag inom kommunens socialtjänst enligt Sveriges Kommuner och Landstings ersättning.

Vi söker familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Läs mer under länkar "Min insats" för att få veta mer om vad det innebär att vara familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson.

Lämna in en intresseanmälan eller kontakta oss så berättar vi mer. Intresseanmälan kan du göra via ett formulär som du hittar under länkar nedan.

Öppettider

Kontakt