Kinda kommuns hemsida

 • Det är många som ringer just nu...

  Vi upplever just nu att det är många som ringer med många intressanta frågor, samtidigt som våra sommarvikarier har kommit på plats i växeln. Det innebär att det kan bli lite längre väntetid i kö, vilket vi ber om förståelse för, snart är våra sommarvikarier lika snabba som ordinarie och det går snabbare att komma fram.
 • Busskort till gymnasieelever

  För att ta dig till skolan måste du ansöka om ett busskort, för att få det till skolstart ska ansökan göras senast 8/7 här på vår hemsida.
 • Dags för ett bad!

  Vi kan med glädje meddela att vid vår provtagning vid våra kommunala badplatser så visade alla tester att det är tjänligt vatten. Vilket innebär att det fritt fram för ett bad!
 • Kinda kuriosum - Handen och tanken

  Missa inte sommarens utställning om vår gemensamma historia, Röda längan i kulturkvarteret Vråken bakom Kisa emigrantmuseum i Kisa.
 • Bättre trafiksäkerhet mellan Rimforsa och Krågedal

  Under hösten 2022 kommer samhällsbyggnadsförvaltningen påbörja detaljplanearbetet med en ny gång- och cykelväg mellan Rimforsa och Krågedal.
 • Färdtjänstresor överlämnas till Östgötatrafiken 1 juli

  Från och med 1 juli övergår bokning och avbokning av färdtjänstresa till Östgötatrafiken. Det kommer innebära viss förändring för färdtjänstberättigade i Kinda kommun. Myndighetsutövningen kommer vara kvar i kommunen och fungera som tidigare.
 • Mötesplats mottagning

  På mötesplatsen kan du få stöd med: - registrering till Migrationsverket - få information om det svenska samhället - råd och stöd med praktiska frågor - rådgivning om ekonomi - information om att vara förälder i Sverige

  Läs mer

 • Tvätta inte bilen på gatan, gården eller p-platsen

  Tvätta din bil med miljömärkta bilvårdsprodukter i en automatisk biltvätt eller gör-det-själv-hall. De har oljeavskiljare eller reningsverk. Om du tvättar bilen på gatan, parkeringsplatsen eller annan asfalterad mark kan det smutsiga tvättvattnet rinna orenat ut i vattendrag, sjöar och hav.

  Tvätta inte bilen på gatan, gården eller p-platsen

 • Inventering av enskilda avlopp

  I Kinda kommun finns över 2200 enskilda avlopp. För att säkerställa att avloppen uppfyller dagens miljökrav genomför kommunen årlig tillsyn och inventering av befintliga anläggningar. Många avloppsanläggningar som inte klarar reningen bidrar till övergödning som kan leda till algblomning och minskad biologisk mångfald. Utsläpp av orenat avlopp kan också innebära förorening av din egen eller grannens dricksvattenbrunn.

  Läs mer

 • Ansök om bygglov i tid

  Under vår och sommar är det högt tryck på bygglov och våra handläggningstider kan vara lite längre. Glöm därför inte att ansöka om bygglov eller anmäla ditt projekt i god tid. Bygglov behövs ibland när du ska bygga nytt, bygga till eller göra vissa ändringar och kan bland annat gälla altan, uteplats och plank.

  Läs mer